top of page
Toepassing

Eigenschappen

Het tuigleer wordt op een natuurlijke wijze gelooid en gekleurd, hierdoor ontstaan kleurnuances. Met vele natuurproducten heeft het gemeen dat het in de loop van jaren mooier wordt. Een vloer van leer leeft. Leer is zo slijtvast dat intensief gebruik in bijvoorbeeld de retail en horeca geen enkel probleem opleveren. Alphenberg het bedrijf gelegen in Zaltbommel is een exclusief merk vloeren en wandbekleding van hout en leer.

Leer wand/vloer bekleding

Of het nu een leren vloer of lederen wand betreft, leer moet er uitzien als leer. Alle huiden worden met de hand gefinisht om de natuurlijke kenmerken te accentueren. Op de nerflaag worden speciale wassen aangebracht die er daarna onder hoge temperatuur worden ingeperst. Hierdoor ontstaan de vele kleurschakeringen die het materiaal zo kenmerken. Door de open structuur van het leer zal het in gebruik steeds meer een doorleefd karakter krijgen. Als je er op loopt ontstaan lichte krassen. Meubels en andere voorwerpen laten soms kleine afdrukken achter. Deze sporen gaan op in de stoere, ruige optiek van het leer en hebben geen invloed op de slijtage van het leer.

Leer is puur, sterk, duurzaam en oogt luxe.

Ook is het brandwerend en doordat het materiaal zacht is geluiddempend. Door de buigzaamheid is het eenvoudig verwerkbaar in het interieur. Leer is milieu- natuur vriendelijk, recyclebaar, onuitputtelijk en 100% biologisch 

afbreekbaar.

De lederen vloeren als de wandbekleding zijn geluidsdempend en eenvoudig schoon te houden. Bovendien functioneert de lederen vloer uitstekend in combinatie met vloerverwarming.

Duurzaam
Samenstelling

Prijs/Kwaliteit

voorbeelden

Leenstucwerk heeft een lange levensduur, maar kan wel verkleuren. Door het natmaken van de leem te hergebruiken en te vervormen. Alle gebruikte grondstoffen zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Algemeen

Tegenwoordig moeten materialen voor interieurs, zowel zakelijk als particulier, voldoen aan hoge eisen. ALPHENBERG® heeft haar voor haar lederen vloeren en wandbekleding haar huiden zodanig gelooid en gefinisht dat ze voldoen aan de belangrijkste eisen zoals brandvertragendheid, lichtechtheid, geluiddemping en onderhoudsvriendelijkheid. Ondanks deze complexiteit heeft het materiaal haar natuurlijke karakter behouden. De huiden worden vervolgens met hoogwaardige snijdapparatuur versneden tot tegels of stroken om de maatvastheid te garanderen. Bovendien wordt ALPHENBERG® altijd geplaatst door professionele stoffeerders.

ALPHENBERG® verwerkt een afvalproduct en vervaardigt deze tot een hoogwaardig, biologisch stabiel product. De leren vloeren en lederen wandbekleding van ALPHENBERG® zijn milieuvriendelijk gelooid en biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn de vloer -en wandtegels van ALPHENBERG® volledig recyclebaar. Op deze manier werkt ALPHENBERG® conform de Cradle 2 Cradle norm, die voorschrijft dat alle restproducten hergebruikt moeten worden of milieuneutraal moeten zijn.

Het luxe Italiaanse tuigleer is 2,5 mm dik. Deze dikte is nodig voor een hoogwaardige leren vloer en staat garant voor een lange levensduur. Het leer wordt door en door gekleurd en verwerkt op een houten drager. Door deze combinatie blijft de zachte loop van het leer behouden. 

Techniek
bottom of page